ТехноЛогика участва на конференцията „Предизвикателства за развитие на сектор земеделие през новия програмен период“

На 29 септември ТехноЛогика участва на конференцията „Предизвикателства за развитие на сектор земеделие през новия програмен период“. Събитието, организирано от ICT Media и в. Капитал, се проведе в Хотел Балкан в София.

По време на конференцията специалистите на ТехноЛогика Светлозар Захариев, „Мениджър ГИС решения“ и Петьо Зафиров, „Ръководител проекти софтуерни разработки“, говориха за изключително успешния проект на ТехноЛогика „Интегрирана система за администриране и контрол“ (ИСАК), който гарантира коректното изплащане на земеделски субсидии в България. Създаването на системата бе сред изискванията за приемането на страната в ЕС.

ТехноЛогика има зад гърба си и редица други успешни проекти в сферата на Географските информационни системи като: „Географска информационна система за управление на пристанищната инфраструктура“ за ДП „Пристанищна инфраструктура“, „Географска информационна система за нуждите на Оперативна програма „Регионално развитие“ за програмен период 2014-2020“ за Министерство на регионалното развитие, „По-добро съвместно управление на риска, превенция и опазване на околната среда в еврорегион Русе-Гюргево“ за Община Русе и др.

На конференцията бяха представени също основните приоритети на Брюксел и стана ясно докъде е стигнала подготовката на българската администрация и бизнес във връзка с усвояването на евопейски средства. Събитието бе организирано с подкрепата на Асоциация на земеделските производители в България, Национална асоциация на зърнопроизводителите и Национална лозаро-винарска камара.