ТехноЛогика стана част от програмата на Фулбрайтовия летен институт 2012

В рамките на ежегодния международен Фулбрайтов летен институт, ТехноЛогика бе посетена от 30 MBA студенти от Университета в Мичиган, водени от техния преподавател проф. Джордж Сийдъл. Компанията бе избрана, за да добият представа младите хора за мениджмънта и развитието на българска фирма в сферата на високите технологии и управлението на иновационния процес в нея.

Огнян Траянов представи ТехноЛогика, фирмените ценности, стратегията за развитие, основните бизнес линии и предизвикателствата свързани с тях , като презентацията му предизвика силен интерес и оценка, обобщена в един от въпросите след това: „Вие явно сте много добре информиран и в крак с последните теории и добри практики в областта на мениджмънта, въпреки много ангажименти и задължения, които имате. Какво ще ни посъветвате да правим, за да постигнем същото? В отговор изпълнителният директор на ТехноЛогика сподели, че за него едни от най-важните фактори са любознателността, непрекъснатия анализ на ситуациите и събитията, както и оптимизацията във всичко.

Проф. Сийдъл пожела копие от презентацията, за да я покаже на проф. Робърт Куин (световно признат експерт по организационна промяна и преподавател в Мичиганския университет), чиято теория г-н Траянов цитира неколкратно и когото покани да изнесе, финансирана от ТехноЛогика лекция в България.

Международният Фулбрайтов летен институт се организира от Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт”, финансирана от американското правителство. Провежда се у нас от 2002 г. под формата на едноседмични и двуседмични интердисциплинарни курсове в различни области – политика, бизнес, образование, наука, култура и др.