ТехноЛогика проведе курс за обучители по криптографска сигурност

Служители на Министерството на отбраната и на Българската армия успешно преминаха курс за обучители по криптографска сигурност, проведен от ТехноЛогика. На тържествена церемония завършилите курсисти получиха своите сертификати от директора на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ бригаден генерал Васил Събински в присъствието на представители на българската софтуерна компания.

С получената квалификация завършилите служители имат право да провеждат обучение за работа със съответните криптографски средства на служители от Министерството на отбраната и на Българската армия. Значително ще бъде намален рискът от нарушения при експлоатацията на криптографски средства и компрометирането им в различните криптографски мрежи, съобщават от пресцентъра на отбранителното ведомство.

Наличието на квалифицирани обучители ще позволи по-голяма гъвкавост при планиране, обучение и назначаване на администратори по криптографска сигурност и администратори и потребители на криптографски средства във военните формирования и обекти от Министерството.

Снимки Министерството на отбраната