ТехноЛогика проведе доброволческа акция в село Байлово

На 14 май фирма ТехноЛогика проведе доброволческа инициатива, в която се включиха близо 70 нейни служители. Акцията беше проведена на територията на село Байлово, родно място на великия български писател Елин Пелин. Това бе вторият път, в който софтуерната компания помага на селото, след като подобна инициатива бе проведена и през 2013 г.

Служителите на ТехноЛогика подходиха към мероприятието с огромен ентусиазъм и за един ден успяха да придадат нов облик на китното селце. В центъра на Байлово IT специалистите изметоха улиците и варосаха тротоарите. За жителите на селото бе построена и специална къщичка за книги, поставена пред читалището.

Тревните площи и алеите в местния парк бяха почистени от боклуци и бурени, на чието място бяха засадени цветя. В резултат от дейността на доброволците, счупените маси и пейки в парка бяха поправени, а отдавна изгубена алея, покрита с пръст и трева, бе открита и разчистена.

Жителите на селото останаха очаровани от свършената работа и изказаха своята признателност на всички участници за положения безвъзмезден труд.

Снимки от инициативата разгледайте на фейсбук страницата на ТехноЛогика.