ТехноЛогика подкрепи Хакатон-Бургас за трета поредна година

На 13, 14 и 15 октомври в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се проведе третото издание на Хакатон-Бургас. Традиционното събитие премина под знака на решения за интелигентен град с тема „Създаване на софтуерни приложения за Smart City Burgas”. ТехноЛогика подкрепи инициативата за трети път и осигури награди за победителите.

Надпреварата премина при сериозен интерес, посрещайки 60 участници – ученици и студенти с интереси в областта на софтуерните разработки, дизайна, информационните технологии и иновативните продукти. 17 отбора създадоха прототип на своя продукт с поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона участниците направиха демонстрация на своите приложения пред журито, член на което бе Николай Шарпанджиев от ТехноЛогика.

Критериите за оценка на приложенията включваха оценка на идеята, работещата функционалност, качеството на програмния код и избрания подход за реализиране на целта. Младите участници показаха впечатляващи умения и креативно мислене. По този начин инициативата постигна целта си – да стимулира прилагането на съвременни технологии в ежедневието на хората и градския начин на живот, както и да се допринесе за развитието на IT общността в Бургас.