ТехноЛогика подкрепи Хакатон-Бургас и развитието на младите програмисти

На 20, 21, и 22 април 2018г. в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се проведе четвъртото поредно издание на Хакатон-Бургас. Този път темата бе „Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления“. И тази година ТехноЛогика бе сред спонсорите на инициативата, откривайки в нея полезен източник на знания и трамплин за талантливи младежи с интерес към технологиите.

По време на събитието беше подписан и тристранен меморандум за сътрудничество между Община Бургас, Индустриален и логистичен парк – Бургас и Българската асоциация по информационни технологии, представлявана от Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика и председател на БАИТ.

Участие в Хакатона взеха 59 души. Предложения за иновативни концепции на мобилно приложение за всякакъв вид физическа активност на открито дадоха 5 студентски и 10 ученически отбора. Петте критерия, по които бяха оценявани участниците са:

  • оригиналност на идеята
  • работеща функционалност
  • качество на програмния код
  • потребителски интерфейс
  • потенциал на приложението

Професионален ангажимент за създаване на софтуерно приложение за Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – това бе голямата награда за първо място. Софтуерните разработки ще помогнат за борбата срещу стреса и уседналия начин на живот. За Димитър Николов – кмет на Бургас – е радостна новина, че все повече млади хора участват в Хакатона, мотивирани и подготвени добре.