TechnoMagicLand навърши 5 години

Честит рожден ден на TechnoMagicLand!

Създаден от ТехноЛогика, в партньорство със Sofia Tech Park, интерактивният център вече 5 години разкрива магията на науката и технологиите на малки и големи любопитковци. TechnoMagicLand е уникален с добавения състезателен елемент в посещението и информационната система, която го управлява. Той е проект-кауза на екипа на ТехноЛогика – наши колеги разработиха ИТ експериментите в експозицията, както и софтуера, който отчита постиженията на всеки посетител на отделните експерименти благодарение на персонализирани смарт-гривни.

„Гордеем се, че успяхме със собствен труд и усилия да изградим STEM център, който е иновативно решение на проблема със слабия интерес на децата към природните науки. С него ние запалваме искрата на интереса към тях, за да бъдат младежите създатели, а не само потребители. Радваме се, че добрият пример бе разпознат и се заделят внимание и средства за изграждане на STEM центрове в училищата. Ние имаме идеи, концепции, натрупан опит от десетки хиляди посетители и множеството проведени учебни часове и занимания, които имаме готовност да предложим и да подпомогнем да бъдат оползотворени и осмислени, а не само усвоени средствата за тези центрове“, каза основателят на TechnoMagicLand Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика.

В устава на сдружението, създало TechnoMagicLand, е записано, че ако някога бъде отчетен положителен финансов резултат, той ще бъде инвестиран в развитието на центъра.

TechnoMagicLand успя да докаже, че учене чрез правене и забавление е работещият подход за усвояване на нови знания и умения. Множество средни училища избраха центъра за партньор при провеждането на учебни часове или илюстриране на учебния материал. Той е база, в която студенти от Софийския университет и Националната художествена академия придобиват практически опит в сферата на неформалното образование.