Ще изпусне ли човечеството контрола над изкуствения интелект?

На 28 август изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов бе гост на предаването „Клуб Инвестор“ по Bloobmerg TV с водещ Ивайло Лаков. Г-н Траянов участва в интригуваща дискусия на тема изкуствен интелект, ползите, заплахите и прогнозите за това, което предстои на човечеството.

Към момента човекът е открил начин да предаде своите знания към изкуствения интелект, но по-интересна ще е следващата вълна, когато машините с изкуствен интелект ще трябва сами да обменят информация помежду си. Това ще спомогне машините да подпомагат човека не просто репродуцирайки неговите знания и умения, а като пораждат и проверяват хипотези и по този начин увеличават знанията си. Това е точката в която изкуствения интелект ще надмине човешките възможности“, разкри г-н Траянов.

Той обаче успокои зрителите с думите, че не трябва да се тревожат от това, което предстои, а да го очакват с радост и нетърпение: „Новите технологии и това, което се представя тенденциозно като заплаха за човечеството, са всъщност нашите освободители“.

Целия разговор можете да видите тук.