Специалисти от ТехноЛогика се класираха на финала на NASA Space Apps Challenge 2017

Отборът на младите специалисти на ТехноЛогика Ивелин Иванов и Стоян Узунов спечели проведената за пета поредна година локална надпревара NASA Space Apps Challenge 2017 в Бургас. По този начин THE BLACK HOLES RIDERS, част от който са и трима представители на Бургаския свободен университет, се класира за глобалните финали на състезанието. Там българите ще премерят сили с локалните победители от всички участващи дестинации по света – 187 града от 69 държави.

Спечелилият проект е за шесткракия робот Hexro the Seeder, изработен на 3D принтер. Работата на Hexro е да разпръсква дървесни семена в некултивирани, неблагоприятни за човека и неравни площи. Роботът се управлява чрез устройството Raspberry Pi и може едновременно да засажда шест различни вида посеви, съхранявани в шестте му крака.

Проведеното на 29-ти и 30-ти април състезание събра в Бургас десетки специалисти, водени от желанието да демонстрират възможностите си и едновременно да предложат проект в полза на планетата Земя. Надпреварата се проведе с подкрепата на ТехноЛогика.