Проведе се финалът на TechnoLogica Table Tennis Masters 2017

На 13-ти септември се проведе финалът на тазгодишния турнир по тенис на маса на ТехноЛогика „TL Table Tennis Masters 2017“. Десетки служители на софтуерната компания станаха свидетели на запомнящо се шоу. За многообразието от положителни емоции допринесоха както тримата финалисти Владимир Пашановски, Никола Христов и Николай Николов, така и специалните гости Петко Габровски, шампион на България по тенис на маса за 2015-та и Цветомир Цонев, генерален секретар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ).

Двамата проведоха дискусия с публиката, в която разясниха от кога датират първите сведения за тенис на маса, как е еволюирала хилката през годините, какви са успехите на България в този спорт, както и множество други любопитни сведения. Гостите предложиха и спираща дъха демонстрация на удари, целене на предмети от сервис, предвиждане на последващи ходове на опонент и връщане на забивки от седнало положение.

Самият турнир също не бе за изпускане. Тримата финалисти бяха разделени във финална група и се срещнаха един срещу друг на принципа „всеки срещу всеки“. До този етап се стигна след изиграването на 3 предварителни кръга, от които отпаднаха над 20 играчи. Не е изненада, че победителят в миналогодишното издание на турнира Никола Христов дублира триумфа си и затвърди позициите си като крал на тениса на маса в ТехноЛогика. На второ място се нареди Николай Николов, а трети остана Владимир Пашановски.

В страхотен шоумач Петко Габровски се изправи срещу шампиона на ТехноЛогика, държейки в ръка не хилка, а пластмасова дъска за рязане. За да отговори подобаващо на предизвикателството Никола също хвана дъската и се представи повече от добре.

През 2016-та турнирът по тенис на маса на ТехноЛогика бе част от проведените от софтуерната компания Олимпийски игри. Те излъчиха шампиони още по футбол, волейбол, баскетбол и лека атлетика. Това е поредният случай, в който ТехноЛогика затвърждава името си на компания, загрижена за здравето на своите служители, както и за обществото. През лятото тя стана част от благотворителната спортна инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Игри за добрини“. Финалът на надпреварата е на 7 октомври, когато ще се проведе турнирът по волейбол.