Отбелязахме световния ден на географските информационни системи

Екипът на ТехноЛогика участва за пореден път в отбелязването на 16 ноември – световния ден на географските информационни системи (ГИС). Празникът обединява професионалисти от цял свят, които ползват и развиват ГИС технологиите.

По този повод ГИС Алианс, неправителствена организация, в която членуват водещи технологични компании, сред които и ТехноЛогика, организира конференция в София. Целта  на събитието бе да популяризира внедряването на ГИС-технологии у нас и да запознае обществото и академичната общност с най-новите достижения в тази сфера.

По време на конференцията Мариян Марков, старши ГИС консултант, разказа за предимствата на сателитните изображения и услуги на френската компания Airbus, предоставяни в България от ТехноЛогика.

Васил Василев, продуктов мениджър на решения за сателитно наблюдение, представи опита и компетенциите на компанията ни в сферата на дистанционните изследвания.

Конференцията бе открита от служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

ТехноЛогика има над 20 г. опит в проектиране, разработване и поддръжка на ГИС и десетки успешно реализирани проекти в тази специфична област на информационните технологии.