Огнян Траянов отново е в журито на проекта Академия „Иновация в действие“

Изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор (БМГД) на ООН Огнян Траянов за втора поредна година е сред членовете на журито на социлано-отговорния проект Академия „Иновация в действие“. Инициативата е организирана от „Солвей соди“ и се осъществява с подкрепата на БМГД.

Стартът на третото издание на Академията бе даден на 11 април в София. По време на събитието г-н Траянов сподели добрите си впечатления от проекта, както и визията си за участието на Мрежата в него. На събитието присъстваха още изпълнителният директор на „Солвей Соди“ АД Спирос Номикос, Тим Курт – изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД и Цветелина Тенева – основател на The Business Institute. Специален гост за началото на инициативата бе Н. Пр. Аник Ван Калстер, посланик на Белгия в България.

Академия „Иновация в действие“ се провежда от 2013 г. под надслов „Направи света по-добър”. Целта на инициативата е да инвестира в млади личности, като развива техните знания и практически умения в създаването на иновативни проекти. В Академията могат да участват студенти или лица, завършили висше образование през последните пет години. Те трябва да предложат своите устойчиви иновативни идеи в сферата на технологичните и социални иновации, здравословния живот и безопасността, допринасящи за икономическото и социално развитие на обществото. Трите предложения, оценени най-високо от авторитетното жури, ще бъдат обявени на официално награждаване в началото на 2017 г.

В рамките на инициативата ще бъдат избрани над 100 младежи. Те ще преминат серия от безплатни обучения, които ще изградят у тях разбиране, знания и умения за устойчиви иновации. В хода на академията те ще получат подкрепа и експертно мнение при разработването на проектите си от ментори и лектори-практици.