Огнян Траянов бе в журито на третото издание на Академия „Иновация в действие“

На 24 януари се проведе официална церемония по обявяване на победителите в третото издание на Академия „Иновация в действие“, организирана от „Солвей Соди“. Изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов за втора поредна година бе сред членовете на журито на социлано-отговорния проект.

Победител стана Христина Христова от Варна, впечатлила журито със своята идея за „Социална мрежа за земеделски производители“. Нейната идеята е за онлайн платформа, чрез която земеделците ще информират пчеларите всеки път, когато предприемат третиране на медоносните култури.

Второто място бе присъдено на програма „Трифтшоп Ателие“ за личностно развитие на деца в риск. Третата позиция бе за проект за изграждане на образователни пъзел-стаи в училищата,. В тези стаи учебния материал ще бъде представян по увлекателен начин.

Академия „Иновация в действие“ се провежда от 2013 г. под надслов „Направи света по-добър”. Целта на инициативата е да инвестира в млади личности, като развива техните знания и практически умения в създаването на иновативни проекти. В Академията се допускат предложения за устойчиви иновативни идеи в сферата на технологичните и социални иновации, здравословния живот и безопасността, допринасящи за икономическото и социално развитие на обществото.