Огнян Траянов бе панелист в първия форум „Знание“ на сп. „Мениджър“

На 27 септември изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов взе участие в първия форум на списание „Мениджър“, под надслов „Образованието в свят на трансформации“.
Г-н Траянов представи Националния план за действие към подписания в Брюксел „Европейски пакт за младежта“. Председателят на БМГД акцентира върху приоритета „Посрещнете нуждите на бъдещето“, който специално Мрежата е разпознала и включила като важен за България. Планът се състои както от цели, поставени на европейско ниво, така и от необходими действия за персонализация на образованието у нас. Г-н Траянов отговори положително на въпроса за готовността на родния бизнес да бъде лидер на промяната в тази насока.
Той разказа пред аудиторията за интерактивния технологичен център за деца и младежи TechnoMagicLand, който е реализиран от ТехноЛогика и е част от на Националния план. Територията за малки и големи дава възможност на любопитковците да запалят искрата на интерес към STEM науките и да разкрият заложбите си.
„За нас като гражданско общество и като работодатели най-важното са децата, тези млади хора да имат една добре ориентирана, здрава ценностна система“, заяви г-н Траянов.
Форума, проведен в НДК, откри евродепутатът Ева Майдел, като присъстваха представители от образователния сектор, бизнеса и различни сфери на обществения живот.

Повече информация за събитието може да прочетете тук.