Огнян Траянов бе лектор в конференцията „Образовние и бизнес“

Изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов бе лектор в шестата конференция „Образование и бизнес“, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV. Събитието се проведе на 10 май в София и събра представители на образователния сектор и бизнеса, както и иноватори от различни сфери на обществения живот.

В своята презентация г-н Траянов представи детския интерактивен център за наука и техника ТехноМеджикЛенд. Реализираният от ТехноЛогика проект ще предостави възможност на деца и любопитковци от всички възрасти да разкрият магията на науката и технологиите и да експериментират върху интерактивни експонати. Гостите и зрителите пред екрана се запознаха с част от атрактивните експерименти, които ще разпалват искрата на интерес към науката.

Целта ни е да дадем възможност на децата да изявят своя потенциал. Нашата кауза е да намерим и разпалим бъдещите инженери и създатели сред децата“, заяви г-н Траянов.

Събитието насочи вниманието на гостите най-вече към проблемите на образователната система и необходимостта от изграждане на по-здрава връзка между бизнеса и академичните среди. Сред панелистите, споделили знания и вдъхновяващ опит бяха посланикът на Индонезия Н.Пр. Сри Астари Рашид, артистът Стефан Вълдобрев, световният шампион Йордан Йовчев, Еви Шилер от Виенския музей.

Лекцията на г-н Траянов гледайте тук: „ТехноМеджикЛенд за бъдещите откриватели – днешни любопитковци“.