Изпълнителният директор на ТехноЛогика модерира Осмия национален иновационен форум

Осмият национален иновационен форум „Иновации и конкурентоспособност“, организиран от фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Еnterprise Europe Network – България и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с подкрепата на представителството на Европейската комисия в България и с участието на президента на Република България, се проведе на 18 декември в столичния хотел „Шератон“.

Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика, бе модератор на дискусията, посветена на Иновационната икономика. В панела взеха участие: Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка, Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Руслан Стефанов, координатор на група „Иновации.бг“ във фондация „Приложни изследвания и комуникации”, Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Джон Габриел Годард от Световната банка и Йехошуа (Шуки) Глайтмън, който е бивш Главен научен съветник и генерален директор в Министерството на промишлеността и търговията на Израел.

Националният иновационен форум е уникално за България събитие, насочено към обединяване на усилията на всички заинтересовани страни за обсъждане на иновационната среда в страната и за предлагане на мерки за нейното оптимизиране. Събитието се фокусира върху подобряване на степента на сътрудничество между фирмите и академичните среди в страната и между българските и чуждестранните организации с цел стимулиране на националната икономика и повишаване на конкурентоспособността на предприятията.