Изпълнителният директор на DS SolidWorks Corp. – специален гост на „XIX-та Среща на приятелите на ДиТра“

От 8 до 10 юни тази година се проведе „XIX-та Среща на приятелите на ДиТра”. Тридневният семинар в областта на CAD/CAM системите събра в гр. Банско над 160 професионалисти в областта на 3D проектирането, производството и управлението. Специален гост на събитието бе изпълнителният директор на DS SolidWorks Corp. Джан Паоло Баси. Пред многобройните гости той коментира темата за четвъртата индустриална революция, подета от изпълнителния директор на ТехноЛогика Огнян Траянов.

„Автоматизацията е предназначена да даде възможност на хората да бъдат по-иновативни. Предпочитам да наричам Индустрия 4.0 Ренесанс – идеята за човека, който е в центъра на всичко. За първи път виждаме, че иновациите са за хората. Искаме да им помогнем да бъдат по-иновативни и да се фокусират върху въображението си. Мисията на SolidWorks е да вдъхновява иновациите.“

За да внесе повече яснота по темата г-н Баси използва пример от личния си опит. По време на своя визита в Русия той получил обаждане от разтревожената си съпруга. От него станало ясно, че тонерът у дома се изхабил, а им трябвал спешно. Изпаднал в безизходица г-н Баси проверил в интернет как би могъл да разреши сложната ситуация. Попаднал на услуга, която позволява срещу 2 долара на месец да принтираш до 50 страници. Така от дистанция бил поръчан нов тонер и проблемът бил разрешен. За още по-голямо улеснение иновативна технология позволява на тонера, преди да се изхаби, да даде индикация на доставчика.

Г-н Баси не пропусна да отбележи напредъка на CAD/CAM центъра на ТехноЛогика ДиТра в областта на инженерното проектиране и производство: „Растежът ви е впечатляващ. Ако тази тенденция се запази смятам, че не само фирмата, но и България има светло бъдеще. Съществува следната зависимост – когато цифрите в производствения бранш са добри, цялото общество е в подем. Затова трябва да знаете, че успехите на ДиТра оказват благоприятен ефект както върху производителността на вашата страна, така и върху предприемачеството.“

По време на своето посещение в България Джан Паоло Баси даде специално интервю за сп. Мениджър. Очаквайте го в следващия брой.