„Лесно и логично беше да изберем ТехноЛогика“

Това споделя Георги Ножаров, старши мениджър „Човешки ресурси“ в „Genpact България“, пред списание „Мениджър“

Genpact [NYSE: G] е глобална компания за професионални услуги с близо 115 хил. служители, оперираща в 30 държави, и приходи от 4,37 млрд. долара за 2022 г. Преди няколко месеца тя стъпи в България и избра да използва услуги от „ТехноЛогика“ по аутсорсинг на възнагражденията на служителите в комбинация с HR системата HeRMeS. Как Genpact се спря на изцяло българско решение, попитахме Георги Ножаров, старши мениджър „Човешки ресурси“ в „Genpact България“. Преди да се присъедини към екипа на глобалната компания, в продължение на 25 години Ножаров е заемал мениджърски позиции в сферата на HR в международни компании като McDonalds, „Ериксон“ и AT&T.

Борис ВЪЛЧИНОВ

Господин Ножаров, разкажете ни накратко за Genpact и нейното навлизане в България. С какво ще се занимава екипът тук?


„Genpact България“ ще бъде център за предоставяне на Data-Tech-AI услугите ни и дигитални операции. Ще използваме нашия задълбочен опит и експертиза в процесите и изкуствения интелект, за да подкрепяме множество мултинационални компании в области като обслужване на клиенти, финанси и счетоводство.

Преди два месеца избрахте „ТехноЛогика“ за доставчик на аутсорсинг услуги за заплатите на служителите на Genpact в България. Защо решихте да използвате този модел, вместо да извършвате тази дейност със собствен екип?

Използването на аутсорсинг на заплати има много предимства в сравнение с вътрешнофирменото решение. Като цяло доставчикът на такива услуги носи експертни познания, повишава ефективността и осигурява отлично изживяване на служителите – резултат, който ние в Genpact винаги се стремим да постигнем. Познавам „ТехноЛогика“ от много години. В допълнение към предимствата, които споменах, те познават и разбират изискванията на глобална компания като Genpact и предлагат голяма добавена стойност със своята HR платформа HeRMeS.

Какви са предимствата да използвате българска HR система в комбинация с аутсорсинг услуга за изчисляване на възнагражденията от производителя на системата? Какви бяха критериите ви за избор на партньор?


Genpact винаги търси доставчици, които могат да покрият цялостни процеси и нужди. Предпочитаме да имаме един доставчик за целия процес по изчисляване на заплатите и административните услуги, свързани с управлението на персонала. „ТехноЛогика“ го предлага и отговаря на нашите изисквания за IT и информационна сигурност, които са едни от най-високите в сектора. Беше лесно и логично решение да изберем тях.


Екипът и качеството на услугата отговориха ли на вашите очаквания?


Накратко: да. Екипът на проекта за Genpact беше сформиран и реагира много бързо и професионално. Той успя да свърши всичко в много сложна среда и в много кратки срокове. Това, което лично на мен ми харесва в услугата на „ТехноЛогика“, е комуникацията. Консултантите на компанията познават нуждите ни и работят с нас през цялото време.


Имате ли планове да разширите партньорството си с „ТехноЛогика“?


Определено да. След като успешно стартирахме услугите по изчисляването на възнагражденията, внедрихме и Self-Service процедурите, които позволяват на служителите да заявяват отпуски и всички отсъствия, да проследяват екипите си и да управляват работното време и присъствието си, планираме да разширяваме използваната функционалност. HeRMeS е много удобна и интуитивна система и повишава ефективността на работата на нашия HR отдел.