„Гордея се с труда на моите родители“ 2014

За втора поредна година ТехноЛогика отвори врати за деца на своите служители в рамките на проекта „Гордея се с труда на моите родители“.

На 31-ви октомври 24 деца на възраст от 7 до 14 години, разделени в две възрастови групи, имаха възможност да се запознаят отблизо с професията на програмиста, търговеца, ГИС специалиста, CAD/CAM инженера, счетоводителя и експерта „Връзки с обществеността“. Освен това видяха как функционира 3D принтер, как се проектират изделия с 3D софтуер и как се пишат програмни продукти с различно предназначение.

В програмата бе включена и беседа за парите, имаща за цел да им разясни, че техните родители не работят само за да изкарват „парички“, а и за да създават блага, допринасяйки за всеобщия напредък. Децата участваха в игри с образователна насоченост, а в края на деня всяко от тях посети работното място на своя родител.

Част от проекта е и конкурсът за рисунка, есе, разказ или презентация, в който подрастващите могат да участват като представят професията, която най-много ги е впечатлила при посещението в ТехноЛогика.

„Гордея се с труда на моите родители” се реализира по идея на компаниите-членки на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ТехноЛогика ЕАД, Контур Глобал Марица Изток 3 АД и Овергаз Инк. АД. Той се фокусира върху ценности като труда, старанието и учението, пренесени на територията на фирмите, за да могат ученици да видят реална работна среда, да се срещнат с професионалисти, да погледнат в друга светлина работата на мама и татко и да си припомнят, че за да постига успехи, човек трябва да учи през целия си живот.

Тази година в проекта се включиха 24 фирми от 8 града, които отвориха вратите си за общо над 900 деца. Новото в „Гордея се с труда на моите родители“ 2014 е възможността за обмен между фирмите-участнички. Той позволява на участниците от миналата година, да посетят друга компания и да научат за нови професии. ТехноЛогика беше домакин на деца от „Овергаз Инк.“.

Медийни партньори на инициативата са: БНТ, Медийна група Bulgaria on Air, ТВ САТ КОМ, БНР, Капитал Кариери, в. Труд, в. Животът днес, сп. Осем, Първите седем, Investor.bg, Actualno.com, CSR Bulgaria, RuseInfo.net, Expert.bg, Club.bg, в. Утро, Агро Пловдив, в. Марица.