ГИС Алианс България отбеляза „Световен ГИС ден 2016″

На 16-ти ноември за трета поредна година ГИС Алианс България, обединяващ компаниите ТехноЛогика, Мапекс, Датекс и Дейтамап, отбеляза Световния ГИС ден. Превърналото се в традиция събитие се проведе в Централен военен клуб София и включваше семинарна част и празничен коктейл.

Над 100 представители на ГИС обществото станаха част от конференцията и се запознаха с разнообразните функционалности на демонстрираните географски информационни системи. По време на събитието Светлозар Захариев, Мениджър ГИС решения в ТехноЛогика, представи решението на софтуерната компания за „Управление на риска от наводнения в община Бургас“. Той разясни, че основната цел на системата е да подпомага събирането, обработката и предоставянето на информация в реално време от критични точки на общината, за да осигури възможност за своевременна реакция.

„Многообразието на ГИС“ бе допълнено от създадената от ТехноЛогика „Системата за управление и контрол на недвижима собственост“. Анна-Мария Симеонова, ГИС консултант в ТехноЛогика разясни, че основната цел на тази система е да поддържа информация за недвижима собственост в централна база, осигурявайки възможност за облекчен и по-ефективен достъп до данните.

Разнообразието от демонстрирани решения даде възможност на гостите да сравнят различните ГИС платформи. Компаниите членки на ГИС Алианс България доказаха за пореден път, че могат да превъзмогнат конкуренцията, за да направят път на информиран избор на потребителите.

По време на празничния коктейл бе отбелязана втората годишнина от създаването на ГИС Алианс България.