Бъдещото правителство да заложи на принципа „по-малко помощи, повече стимули“

В понеделник Огнян Траянов бе гост на предаването „Бизнес старт“ на телевизия Bloomberg. Тема на разговора бяха очакванията на бизнеса към новото правителство. Г-н Траянов сподели няколко конкретни препоръки, сред които:
“Това, което е важно за бизнеса, е как ние ще се възстановим. И тук първият принцип, който според мен е важен, е: по малко помощи, повече стимули…Когато говорим за новото нормално, не трябва да се обръщаме и да се вглеждаме назад. Сега трябва да стимулираме подготовката за това ново нормално…Не да възстановим старото, а да постигнем устойчивост в новото”.

“Ние искаме една нормална пазарна среда. Това означава пазарна във всички сектори.Това означава справедлива конкуренция, а не създаване на изкуствени монополисти”.

“Ние не сме тези, които ще управляват…Не я искаме тази отговорност. Имаме своята отговорност, към хората, които са се доверили и които водим. Но ние можем да предлагаме, можем да показваме, можем да доказваме, можем да даваме устойчивост. Имаме отдели, които са R&D, които се занимават с иновации, могат да покажат иновативен модел.. Ще дам пример с TechnoMagicLand. Показахме какво е един STEM център за деца и юноши и сега знаете, че десетки милиони отиват към STEM центровете. Дали те ще стигнат до следващото ниво, когато ще се знае как ще се преподава, а не само да има средата, това е друг въпрос, въпрос на време”

Цялото интервю можете да гледате на линка тук.