ИТ гимназията в Бургас: Благодарим на ТехноЛогика за възможностите, които предоставя на учениците ни

„Благодарим на ТехноЛогика, че предоставя набор от възможности на учениците, позволявайки им да придобият практически опит и знания в реална бизнес среда!“

Това написаха от екипа на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас на своя сайт по повод продължаващите съвместните практически обучения, които организираме съвместно с училището.

ТехноЛогика е в настоятелството на Професионалната гимназия от откриването ѝ през 2018 г. И през тази учебната година ученици от X, XI и XII клас работят заедно с опитни ментори от фирмата върху реални проекти, прилагайки теоретичните си познания в практически контекст. Това сътрудничество не само ще помогне на учениците да развият уменията си, но и ще им даде представа за всекидневните отговорности и предизвикателства, пред които са изправени професионалистите в ИТ индустрията.

„Като дългогодишен поддръжник на развитието на ИТ индустрията и насърчаването на дигиталната грамотност, компанията активно участва в различни инициативи на гимназията, насочени към подпомагане на следващото поколение технологични лидери. Чрез своето участие в процеса на производствената практика, служителите на ТехноЛогика демонстрират своя ангажимент за оказване на влияние върху развитието на ИТ сектора и насърчаване на растежа на висококвалифицирани професионалисти.“

пише в публикацията на сайта на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

Няколко възпитаници от първия випуск на бургаското училище вече са част от екипа на ТехноЛогика, а един от тях – Калоян Динев, който работи в офиса ни в Бургас, е сред наставниците, които днес помагат в практическото обучение на учениците.

Преди дни ТехноЛогика участва и в организацията на международния техатон Teens in AI 2024, чийто локален представител за България е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, като наши служители бяха ментори при изготвянето на проектите, участвали в състезанието.

Към оригиналната публикация.