Подкаст: Дигиталната трансформация и предизвикателствата пред българската индустрия

Огнян Траянов, основател и собственик на ТехноЛогика и ДиТра, бе гост на Александър Бойчев в подкаста Digitalks. Двамата разговаряха за дигитализацията на индустрията и обществото, която настъпва с ускорени темпове след пандемията.

Към българския бизнес, който участва в глобалните вериги на доставки, вече има сериозни изисквания за гъвкавост, повишаване на качеството и къстъмизация на продуктите. Възложителите очакват високо ниво на дигитализация – интеграция на производствените мощности, роботизация, автоматизация и защита на информацията и интелектуалната собственост.

Наред с това все повече родни предприятия предприемат стъпки за дигитална трансформация на своите операции, за да бъдат по-конкурентоспособни. Близо 700 фирми от реалната българска икономика, които ТехноЛогика и нейният център за 3D решения ДиТра подпомагат в този процес, внедряват високотехнологични решения за автоматизация и роботизация, обогатяват машинните си паркове и повишават производителността им с дигитални двойници. Нещо повече, осъзнавайки необходимостта от дигитализация и оптимизация,  въвеждат и система за цялостно управление на производствените процеси.

Защо иновациите се раждат в компании, които са близо до пазара и непрекъснато във връзка със клиентите, а не задължително в start-up-ите?

От какви специалисти ще има нужда индустрията с ускоряването на автоматизацията и роботизацията?

Чуйте гледната точка на Огнян Траянов в Digitalks.