• Огнян Траянов: "Отговорността за кариерното ориентиране на децата е на семейството, на обкръжаващата ги общност и на обществото като цяло"

"Терминал 3", ноември 2016 г.

Във връзка с проведения за втора поредна година „Детски базар на професиите“, изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов даде интервю за онлайн медията Терминал 3. В него той говори за необходимостта от ранно кариерно ориентиране и отговори на въпросите кой фактор оказва най-голямо влияние на избора на професия, чия отговорност е кариерното ориентиране на децата и др.

Цялата отговорност е на семейството, на обкръжаващата ги общност и на обществото като цяло. Ние, отговорният бизнес, разпознаваме своята роля, макар и скромна, но важна. Тя е да дадем възможност на колкото се може повече деца да се запознаят с ролята на труда и съзиданието като основа за удовлетворение, самочувствие и реализация и да могат да се срещнат с особеностите на различните професии.“

• „Ще предложим цялостни решения за киберсигурност“

сп. "Мениджър", юли-август 2016 г.

Новият брой на сп. Мениджър предлага на читателите интервю с Марио Манджуков, директор „Бизнес развитие“ в ТехноЛогика. В него той говори за новосъздаденото в ТехноЛогика звено за киберсигурност. Създаването му е продиктувано от развитието на заплахите в дигиталното пространство, което от своя страна увеличава нуждата от инвестиции в технологии за защита.

„Важен критерий за нас е продуктите, които предлагаме да бъдат приложими за българския пазар и в синхрон с тенденциите в развитието на ИТ“, разкрива г-н Манджуков.

• 3D принтери вече изграждат и прототипи на детски сърца

в. "Computerworld", юни 2016 г.

На 9 юни се проведе форумът „3D печатът – синергия между теория и практика“, организиран от ICT Media, на който ТехноЛогика бе партньор. Българската софтуерна фирма, която има 20 годишен опит в 3D принтирането, се включи и като участник в събитието. ТехноЛогика представи щанд, на който бяха демонстрирани възможностите на принтера Objet30 Pro на Statasys, както и на триизмерния скенер HandyScan 700 на Creaform.

По време на форума в. Computerworld разговаря с Велин Недялков, мениджър „Продажби“, CAD/CAM решения в ТехноЛогика. От прикачената публикация можете да научите интересните детайли, свързани с 3D принтирането, неговото настояще и бъдеще.

• ДиТра се похвали с 85% обновени лицензи на SOLIDWORKS

в. "Computerworld", юни 2016 г.

Последният брой на в. Computerworld посвещава статия на проведената от 10 до 12 юни „17-та среща на приятлеите на ДиТра" . От нея можете да научите детайли от събитието, което събра над 150 гости и им предложи богата и интересна програма.

„По думите на Цветан Стоянов, директор CAD/CAM решения в ТехноЛогика, един от основните й успехи е процентът на обновените изтичащи абонаменти, който през 2015 г. е достигнал 85 на сто. Според него това е оценка на работата на фирмата, кяото директно отразява удовлетвореността на клиентите“.

• Знаете ли какво прави 3D принтерът?

сп. "Твоят Бизнес", юни 2016 г.

По време на проведената през юни XVII-та среща на приятелите на ДиТра, освен презентации и демонстрации, над 150-те гости се насладиха на впечатляващо изложение на иновативни продукти, сред които 3D принтерът Objet30 Pro на Stratasys, дисплеят на HP Z Virtual reality и част от медицинската апаратура на BTL Industries.

Именно с 3D принтера е свързана статията на оналйн списанието „Твоят бизнес“. Повече за 3D принтирането можете да научите от публикацията, която ще намерите на този линк. В материала са поместени и любопитни видеа на същата тематика, в които Велин Недялков, Мениджър „Продажби“, CAD/CAM решения в ТехноЛогика разяснява детайли от същността на иновативната технология.

• HeRMeS® навърши 20 години

сп. "Мениджър", май 2016 г.

Майският брой на сп. Мениджър отделя специално внимание на системата на ТехноЛогика за управление на човешките ресурси HeRMeS®. Поводът е нейната 20-годишнина, както и новостите в софтуера, които го правят все по-търсен. От материала ще научите какво представлява HeRMeS® и кои са предимствата, които го наложиха като водещ HR софтуер сред корпоративните клиенти в България.

В интервю от същия брой Рада Йосифова, началник-отдел „Човешки ресурси“ на Райфайзенбанк България, разкрива как HeRMeS® е донесъл модернизация, автоматизация и по-добро качество на процесите в компанията.

„Сериозно предимство на HeRMeS® е, че ТехноЛогика работи постоянно и целенасочено върху обновяването на системата, като се базира на обратната връзка от потребителите“, заявява г-жа Йосифова.

• Към следващото ниво

сп. "Мениджър", април 2016 г.

В интервю за априлския брой на сп. Мениджър, изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов споделя по какъв начин фирмата подпомага образованието. Той разкрива и подробности относно детския интераткивен център за наука и техника ТехноМеджикЛенд – „комплекс, който цели да запали искрата на влечението към наука и технологии у децата от 7 до 14 години“.

• ТехноЛогика: Българският пазар има огромен потенциал

сп. "Мениджър", април 2016 г.

Велин Недялков, мениджър „Продажби CAD/CAM решения“ в ТехноЛогика, говори за развитието на българския пазар на 3D принтери и за това как услугите, предлагани от ТехноЛогика в направлението подпомагат развитието на фирми и университети.

„Основните ни клиенти са производствени предприятия и университети. Партнираме си с водещи български компании в производството, които имат нужда от бързо прототипиране за разработката на нови изделия. Имаме много добро сътрудничество и с университетите, като се стремим да им помагаме с каквото можем."

• Българските компании вече работят по осем цели за устойчиво развитие

07.03.2016 г. в. "Капитал"

Само няколко месеца след като през септември 2015 г. генералната асамблея на ООН прие нов дневен ред за устойчиво развитие до 2030 г. с ясно дефинирани 17 световни цели, Българската мрежа на Глобалния договор БМГД представи своя стратегически план.

Като актуални за страната ни са определени осем от заложените глобални цели. Те включват осигуряване на здравословен начин на живот, качествено образование, сигурна работа и икономически растеж, иновации и инфраструктура, устойчиви градове и общности, отговорно потребление, мир и справедливост и партньорства за целите.

• 8 важни за България цели, за които отговорният бизнес ще работи през следващите пет години

01.03.2016 г., сп "Мениджър"

Българската мрежа към Глобалния договор вече е на пет години и днес представи своя стратегически план за действие през следващите 5. В него са идентифицирани 8 актуални и важни за България приоритети от приетите през септември миналата година общо 17 цели за устойчиво развитие до 2030 от Генералната асамблея на ООН.