ТехноЛогика взе участие в Детския базар на професиите за пета поредна година

28 ноември 2019
Близо 2000 младежи на възраст от 8 до 16 години се включиха в проведения на 22 и 23 ноември в София Тех Парк „Детски базар на професиите“. И тази година ТехноЛогика направи изживяването незабравимо за любопитните гости като ги посрещна с интерактивен щанд и вълнуващи презентации. Професионалисти от компанията представиха по атрактивен и достъпен начин професиите ГИС специалист, програмист, инженер и специалист по киберсигурност, като включиха в демонстрациите 3D скенер, 3D принтер, както и софтуер за инженерно проектиране, адаптиран за деца.

Засилен интерес към Базара проявиха множество младежи в гимназиална възраст. Те прекарваха дълги периоди от време пред щанда на ТехноЛогика и засипваха с въпроси представителите на софтуерната компания.

Базарът бе разпознат и посетен и от много гимназисти, които търсеха информация и контакт с професионалисти относно спецификите на специалностите в избраната от тях професия. Това бе ценна възможност за тези младежи. Техният интерес и присъствие е висока оценка за нас, защото те са тези, които могат и взеха най-много от нашето събитие и осмислиха в най-голяма степен и инвестициите на време за подготовка и участие в Базара на професиите.“, коментира Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Целта на събитието е да запознае деца и младежи с дейността на специалисти от различни области и с това да подпомогне ранното кариерно ориентиране и съзнателния избор на професия. Инициативата се реализира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН като част от програмата „Гордея се с труда на моите родители“.

Гостите на събитието се срещнаха с професионалисти от над 20 компании, а 40 лектори представиха по увлекателен начин своята професия и разказаха за извървения път до успешната реализация. Сред представените професии бяха още 3D артист, минералог, жестомимичен преводач, фотограф, астроном, социален предприемач и много други. Посетителите на Базара имаха възможноста да чуят от самия Владимир Николов как се става волейболист от световно ниво, да научат с какви са критериите да станеш пилот от Йордан Колев, пилот и писател.

Колкото и контакти и възможности да има всеки от нас, непосилна задача за родителя е да осигури не само такова разнообразие, но и хора, които са се подготвили специално, за да представят професиите си по интересен и разбираем начин. Изборът на професия е важен и трябва да бъде направен информирано и отговорно.”, сподели още г-н Траянов.

• Прес съобщения