„20ТНОВО ЗАЕДНО, ВДЪХНОВЕНИ ЗА ИНОВАЦИИ“ бе мотото на юбилейната Среща на приятелите на ДиТра

12 юни 2019

20 години след първата Среща екипът на Центъра за 3D решения на ТехноЛогика за пореден път посрещна представители на над 40 компании, за да им предаде вдъхновението, стремежът към иновации и отборния дух, които са заложени в ДНК-то на ДиТра.

Най-значимото CAD/CAM събитие в България се проведе от 7 до 9 юни на брега на морето в Св. Св. Константин и Елена. На презентациите през 3-те дни присъстваха близо 150 предприемачи, мениджъри, инженери, преподаватели и студенти от цялата страна.

Начало на Срещата на приятелите даде Огнян Траянов, собственик и изпълнителен директор на ТехноЛогика и ДиТра, с думите “Иновациите и добавената стойност водят до просперитет и икономическо развитие на цялото обществото.”

Юбилейното събитие, под надслов „20ТНОВО ЗАЕДНО, ВДЪХНОВЕНИ ЗА ИНОВАЦИИ“, нямаше как да премине без ретроспекция на предходните 19 Срещи. Цветан Стоянов, директорът 3D Решения на ТехноЛогика, направи разходка на публиката из всички значими и емоционални моменти -  както за ДиТра и нейния екип, така и за компаниите, които гостуват на събитието почти всяка година.

Един от акцентите на Срещата тази година беше издаването на новия учебник за SOLIDWORKS, версия 2019. "SOLIDWORKS - моделиране и чертежи" е базиран на старателно подбран учебен материал и примери на производителя на софтуера, преведени и адаптирани за българската инженерна общност от CAD екипа на ДиТра. Учебникът е единственото издание в България, което ежедневно помага както на бъдещите инженери, така и на конструкторите и технолозите от индустриални компании в работата със софтуера, заради което и предизвика голям интерес през трите дни на събитието.

В основата на Срещата на приятелите на ДиТра са споделеният опит и примерите от практиката, които правят всички участници общност от професионалисти и партньори. Как 3D решенията, предоставени от ДиТра, им помагат по пътя към успеха разказаха от Киттнер Анлаген унд Машиненбау, Вистеон Електроникс България и Инхом-98.

По традиция на гала вечерята бяха раздадени Годишните отличия на ДиТра. Киттнер бяха отличени за ефективно използване на продуктите от портфолиото на SOLIDWORKS. Представителите на Вистеон получиха отличие за прилагането на технологиите за 3D печат и 3D сканиране за създаване на иновативни продукти. Отличие за ПАРТНЬОРСТВО получиха от Промекс, заради приноса им към каузата на интерактивния детски център TechnoMagicLand.

На юбилейното събитие бяха отличени като “Приятел на ДиТра” и гостите, които са били на повече от половината срещи през последните 20 години.

На събитието CAD и CAM екипите на ДиТра демонстрираха за първи път на живо целия процес от идеята през управлението на промените до изработката на изделието, с използването на 3D скенер HandyScan BLACK | Elite и SOLIDWORKS CAD, CAM и PDM.

Участниците имаха възможност да се запознаят с новия софтуер, предлаган от ДиТра, DriveWorks за конфигуриране и автоматизиране на документацията от SOLIDWORKS.

Освен множеството интересни технически  демонстрации и презентации, които бяха включени в програмата на Срещата, участниците имаха възможност да разгледат и специалното изложение на машини и продукти: представените от ДиТра 3D принтер Stratasys F123 и роботизирана инспекция с 3D скенер HandyScan на Creaform и робот на FANUC, както и игрален автомат от Euro Games Technology, проектиран със SOLIDWORKS и прототипи на инструментални клъстери и дисплеи за автомобилната индустрия на Вистеон Електроникс България, направени с 3D принтер на Stratasys.

Един от най-очакваните моменти от Срещата, както всяка година, беше състезанието за най-добрите майстори на SOLIDWORKS - МОДЕЛ МАНИЯ. В надпреварата се включиха повече от 30 участници, а най-бързите 3-ма получиха специални награди.

След трите дни, наситени с нови знания, майсторски трикове, успешни примери от практиката и положителни преживявания, гостите и домакините закриха събитието още по-вдъхновени за иновации, каквато е и основната цел на Срещата на приятелите на ДиТра!

• Продукти и услуги
  • Прес съобщения