С турнир по волейбол завърши първото издание на проекта „Игри за добрини“

17 окт 2017
На 7-ми октомври с турнир по волейбол завърши пилотното издание на благотворителния турнир „Игри за добрини“. В рамките на няколко месеца ТехноЛогика и останалите членове на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН придадоха нов смисъл на спортуването, като го съчетаха с добротворчеството. Фирмите-членки на Мрежата проведоха помежду си благотворителна надпревара, която вдъхнови стотици хора да отворят сърцата си за добро.

„Игри за добрини“ противопостави на терена, но обедини извън него най-добрите спортисти от различни фирми в състезания по футбол, тенис на корт, колоездене и волейбол. В тях всяка участваща компания се бори за различна социална кауза. Четирите фирми-победители спечелиха за своята кауза събрания в отделните турнири награден фонд.

Разпознавайки стойността на иницитивата, ТехноЛогика взе участие и в четирите надпревари, подкрепяйки четири различни каузи: Участие на ученици от семейства в неравностойно положение в Лятната изследователска школа на Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ); Закупуване на учебни материали за пилотна Монтесори паралелка на общинското училище в Железница; Закупуване на хирургичен електронож за нуждите на Animal Rescue Sofia; Реставрация на храм "Св. Архангел Михаил", кв. Нова Махала, Габрово – кауза, инициирана от служител на ТехноЛогика.

Софтуерната компания бе домакин на турнира по футбол, където остана на трето място. За сметка на това в турнира по тенис се поздрави с титлата при дамите.

Турнирът по волейбол се проведе в Овергаз Арена и предложи на зрителите много високо ниво. Състезанието бе организирано с помощта на волейболна академия „Стойчев-Казийски“, която бе подготвила и атрактивна демонстрация на деца от школата.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по-точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

Проектът доказа, че задружните усилия водят до по-значими резултати, а спортът, съчетан с добротворчеството, носи здраве и удовлетворение от проявената съпричасност.
  • Прес съобщения