Колоездене с кауза в третата дисциплина от „Игри за добрини“

25 юли 2017
На 22-ри юли добротворчеството си подаде ръка с колоезденето по време на третата дисциплина от благотворителната надпревара „Игри за добрини“, реализирана по идея на фирми-членки на Българската мрежа на Глобалния договор на ОНН (БМГД), сред които и ТехноЛогика. Участие в състезанието взеха 15 любители на дългите дистанции от ТехноЛогика, Аурубис, Овергаз и Софарма, които с ентусиазъм се пуснаха по 80-километровия маршрут София – Пирдоп. Състезателната част бе в последните 4 км (Златица-Пирдоп), където колоездачите започнаха борбата при равен старт. През останалите 76 км групата бе придружавана от над 50 велосипедисти, сред които служители на фирми от Мрежата и граждани.

ТехноЛогика излъчи двама свои представители, които се бориха за закупуване на хирургичен електронож за нуждите на Animal Rescue Sofia. След оспорвана финална битка, победата отиде при състезател на домакините от „Аурубис“. С това те подпомогнаха 15-годишният Димитър и 5-годишният Кристиян, страдащи от тежки заболявания.

„Игри за добрини“ е проект, реализиран по идея на фирми-членки на БМГД, сред които и ТехноЛогика. В рамките на този проект ще бъдат организирани четири благотворителни състезания. В тях всяка участваща компания ще се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събраният награден фонд. Проектът цели да покаже, че задружните усилия носят по-значими резултати, а спортът, съчетан с добротворчеството носи здраве и удовлетворение от проявената съпричасност.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по-точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.
  • Прес съобщения