„Игри за добрини“ обедини добротворци в турнир по тенис на корт

11 юли 2017
Само седмица след като бе даден старт на благотворителния спортен турнир Игри за добрини, се проведе и второто състезание от проекта. То бе по тенис на корт и събра любители на най-популярния ракетен спорт, обединени от желанието да правят добро, спортувайки. Участници в надпреварата бяха служители на фирми-членки на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД), чийто председател е изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов.

Турнирът бе разделен на отделни надпревари при жените и мъжете и предложи интригуващи двубои с изпълнения, достойни за състезания от високо ниво. Форматът бе в духа на добротворчеството и бе насочен към отборните усилия – по-предно класиране за теб носи повече точки за отбора ти.

ТехноЛогика излъчи свои представители и при двата пола и се поздрави с титлата при дамите. Със заработените точки, състезателите на софтуерната компания успяха да я класират на трето място в крайното подреждане. ТехноЛогика избра да се бори за закупуване на учебни материали за пилотна Монтесори паралелка в общинското училище в Железница.

Най-висок общ брой точки събраха домакините от Софарма. По този начин те спечелила наградния фонд за своята кауза в подкрепа на 14-годишния Любомир Еленков, диагностициран с детска церебрална парализа. „Игри за добрини“ ще продължи на 22-ри юли с велотур по маршрута София – Пирдоп.

„Игри за добрини“ е проект, реализиран по идея на фирми-членки на БМГД, сред които и ТехноЛогика. В рамките на този проект ще бъдат организирани четири благотворителни състезания. В тях всяка участваща компания ще се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събраният награден фонд. Проектът цели да покаже, че задружните усилия носят по-значими резултати, а спортът, съчетан с добротворчеството носи здраве и удовлетворение от проявената съпричасност.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по-точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.
  • Прес съобщения