Проведе се първият турнир от „Игри за добрини“

3 юли 2017
На 1-ви юли с турнир по футбол бе даден старт на проекта „Игри за добрини“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД). По идея на фирми-членки на Мрежата, сред които и ТехноЛогика, ще бъдат организирани четири благотворителни състезания. В тях всяка участваща компания ще се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събраният награден фонд. Проектът цели да покаже, че задружните усилия носят по-значими резултати, а спортът, съчетан с добротворчеството носи здраве и удовлетворение от проявената съпричасност.

Горещото време не уплаши участниците в първия турнир от календара на Игрите. Te проявиха мъжество и дадоха всичко от себе си в името на благородната инициатива. След атрактивни и резултатни двубои, победител в турнира стана тимът на Овергаз. Със събраната сума той подкрепи младежи в неравностойно положение от асоциацията „И нас ни има". На второ място се класира отборът на Аурубис, застанал зад каузата за лечение на деца от района на гр. Пирдоп.

Третото място бе за домакинът на състезанието ТехноЛогика, която подкрепи участието на ученици от семейства в затруднено финансово положение в Лятната изследователска школа на Ученическия институт по математика и информатика. Състезателите и гостите на турнира доказаха, че всяко усилие за добро има смисъл.

На 8-ми юли предстои вторият турнир от календара на „Игри за добрини“ – този по тенис на корт. Останалите спортове, заложени в програмата, са колоездене и волейбол.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по-точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.
  • Прес съобщения