Проведе се XVIII-тата среща на приятелите на ДиТра

9 юни 2017
Срещата на приятелите на ДиТра, която сe проведе в началото на юни, за 18-ти пореден път събра повече от 130 професионалисти в областта на 3D проектирането, производството и управлението. Екипът на центъра за 3D решения на ТехноЛогика, ДиТра, представи най-актуалното от богатото си портфолио с продукти за повишаване конкуретноспособността на индустриалните фирми - софтуерни средства, последните версии на вече познати приложения, собствени разработки, сертификация и обучение.

Съвместната работа с клиента е ключова за успеха на всяко внедряване и е основен модел за работа на ДиТра. Това бе доказано и с презентацията на Ивайло Гладнишки, управител на „Лесто Продукт“. Във фирмата вече ефективно контролират качеството в производството и анализират дефектите благодарение на приложение, допълващо функционалността на SOLIDWORKS CAD и SOLIDWORKS Inspection и разработено конкретно за нуждите им от специалисти на ДиТра.

След внедряването на системата, използването на хартия в процеса на инспекция бе сведено до нула“, сподели със задоволство г-н Гладнишки. „Лесто Продукт“ получи приза в категория „Партньорство“ в традиционните годишни отличия, които ДиТра връчва на своите клиенти. Останалите наградени фирми са „Инхом 98“ ООД, БИГ АД, „Капрони“ АД, и „Филкаб“ АД, съответно в категориите: „Технологичност“, „Развитие“, „Интеграция“ и „Последователност“.

Участниците в XVIII-та среща на приятелите на ДиТра за първи път видяха ползите от приложенията EXALEAD OnePart, решение за съществено повишаване на ефективността при търсене и систематизиране на работна информация, и PCB – новото попълнение в портфолиото на SOLIDWORKS, отговарящо на предизвикателствата при проектирането на електронни схеми. Премиерно бе представена и обновената „пилотска кабина“ на CAM продуктите PowerMill и FeatureCAM, които от версия 2018 са с различен потребителски интерфейс и обогатена функционалност.

Част от програмата на събитието бяха и демонстрации на платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes, 3D скенерите на Creaform и 3D принтерите на Stratasys, които са едни от най-добрите съвременни решения, подпомагащи производството и иновациите в българската индустрия.

Специален гост на събитието бе и регионалният мениджър на Stratasys за Балканите, Горан Кенешки, който оцени високо приноса на ТехноЛогика в разпространението на 3D принтирането в България:

Stratasys работи с ТехноЛогика повече от 20 г. и ние сме благодарни за усилията и успехите в реализирането на множество машини от различен клас. Екипът на фирмата е наш ценен и доверен партньор, на който разчитаме изцяло. Направете го и Вие, възползвайте се от опита и знанията им.“

Традиционно в рамките на Срещата на приятелите на ДиТра се проведе и състезанието Модел мания, в което сили премериха 24 майстори на SOLIDWORKS. Най-подготвени се оказаха представители на инженерния екип на „Айгер Инженеринг“, които заеха първо и трето място. Показаните от тях познания по бързо проектиране на непознат детайл са резултат от последователната им подготовка с видео уроците от SolidProfessor, до които имат достъп като клиент на ДиТра в абонамент.

Снимки от събитието разгледайте в галерията.
  • Прес съобщения