ТехноЛогика участва на „Детския базар на професиите“ за втора поредна година

28 ноември 2016
На 25 и 26 ноември в НДК се проведе второто издание на „Детски базар на професиите“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Събитието е част от проекта „Гордея се с труда на моите родители" и отбеляза неговия край за 2016 г. Целта на Базара е да запознае подрастващите с различни професии и да помогне в кариерното им ориентиране.

По време на събитието изпълнителния директор на ТехноЛогика и председател на БМГД Огнян Траянов заяви, че изборът на професия трябва да бъде отговорен и информиран. „За целта е необходимо на децата да се даде възможност да се запознаят с различни професии и да разпознаят своя бъдещ път за реализация“, добави г-н Траянов, който по-късно връчи сертификати на всички участващи фирми.

Първият ден от мероприятието бе запазен за организирани посещения на училищни групи, а вторият бе отворен за всички малчугани, родители и граждани. Интерактивни щандове и полезни лекции накараха стотици деца, забавлявайки се, да насочат вниманието си към едно от най-важните решения в живота си – изборът на професия. Различни професионалисти демонстрираха уменията си и със своята отдаденост показаха на децата колко е важно да харесваш това, което работиш.

В лекционната част служители на ТехноЛогика представиха професиите софтуерен, системен и машинен инженер, а на атрактивния си щанд компанията предложи професиите ГИС специалист, ГИС програмист и машинен инженер. Стотици деца разбраха какво е усещането да бъдеш сканиран от 3D скенер и имаха невероятната възможност да видят свое триизмерно изображение. 3D принтерът пък в реално време изграждаше различни детайли пред очите им. От щанда на ТехноЛогика децата рабраха още какво представляват географските информационни системи и с какво се занимават специалистите, които ги създават.

„Детски базар на професиите“ се превърна в истински празник за над 1600 малки посетители, които се насладиха на 33 лекции и 13 щанда. Те се срещнаха с над 25 професии, сред които актьор, в лицето на Мила Банчева, писател – Юлия Спиридонова, както и геолог, архитект, енергетик, журналист, ветеринар, готвач, планински спасител, адвокат, прокурор, газов инженер и др.

В инициативата участваха и фирмите КонтурГлобал Марица Изток 3, Медийна група Bulgaria ON Air, Овергаз мрежи АД, Софарма АД, Неохим АД и др.
  • Прес съобщения