Проведе се X-тата среща на приятелите на HeRMeS®

15 апр 2016
Системата за управление на човешките ресурси на ТехноЛогика HeRMeS® отбеляза своя 20-годишен юбилей по време на Десета среща на приятелите на HeRMeS, проведена на 13 и 14 април в Пловдив. Събитието събра множество представители на различни организации от България и Македония, сред които частни компании от сферата на индустрията, телекомуникациите, търговията и услугите, банки, чуждестранни инвеститори и държавни институции. Двудневната конференция бе с разнообразна програма, водена от Дориана Ранкова и Кузман Илиев от Bloomberg TV.

„Стратегията ни винаги е била да инвестираме изпреварващо в перспективни технологии. Затова още преди 20 г. решихме да инвестираме в система с лимитирано за онова време търсене. HeRMeS® е първият ни собствен продукт и аз съм щастлив, че избирайки да се насочим в направлението на УЧР, тръгнахме по правилен път. Благодаря на нашите клиенти, че ни стимулират да се развиваме, че ни карат да се чувстваме близки с тях и да усещаме, че плаваме в една посока“, заяви изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов.

Голямата новина от събитието бе обявяването на новата 6-та версия на HeRMeS®. Тя не замества изцяло предходната, а я допълва с по-богат набор от функционалности. В рамките на срещата бе представено и новото мобилно приложение за Self Service процедури на HeRMeS®.

Г-н Петър Коцев, директор „Маркетинг и развитие на продукти и услуги за УЧР“ направи емоционална ретроспекция на изминалите 20 г. от създаването на системата за управление на човешки ресурси. Някои от най-значимите моменти бяха спечелването на Златен медал от Пловдивски панаир още през 1996 г. и на голямата награда на Белградския панаир през 2007 г., пускането на версия V през 2006 г., както и фактът, че екипът, работещ за системата, наброява 60 души. Последният голям успех за ТехноЛогика и направлението на HeRMeS® беше проектът за Единна информационна система за УЧР в държавната администрация (ЕИСУРЧДА), която през 2015 г. беше внедрена в 472 централни, областни и общински администрации.

УниКредит Булбанк става първия клиент на HeRMeS® преди 20 г., като активно участва и в неговата първа версия. Г-жа Анна Милева и г-жа Снежана Берова от банката споделиха част от богатия опит на организацията в използването на системата. Те представиха как при тях е организиран и автоматизиран със софтуера процесът по обучение на служителите. В рамките на събитието УниКредит Булбанк получи специално отличие за 20-годишното успешно управление на човешките си ресурси със системата на ТехноЛогика. „HeRMeS® не е просто качествен софтуер, той е кауза“, призна г-жа Албена Йорданова, старши мениджър „Администрация и заплати“, която получи отличието от името на банката.

От друга водеща банка – Райфайзенбанк България пък разказаха за вече модернизираната си функция „Човешки ресурси“. Г-жа Рада Йосифова, ръководител „Човешки ресурси” демонстрира как се е случила трансформацията с помощта на HeRMeS® и ползите от автоматизацията на процеса по „Подбор“, както и от използването Self Service процедурите.

„Технологиите подпомагат идеите“ беше заглавието на презентацията на Мобилтел, също дългогодишен потребител на софтуера. Акцент в нея беше внедреният модул „Управление на представянето“, с който в телекома постигат уеднаквяване на стандартите за оценяване на служителите и намаляване на субективизма.

Традиционно, бяха раздадени и отличията за клиентите, използващи системата от 10 години. Тази година това са БТК, Теленор България и Банка Пиреос.

По време на Десетата среща на приятелите на HeRMeS® беше премиерата на специално заснети, по повод юбилея на продукта, видеа за компаниите Мобилтел ЕАД, Дънди Прешъс Металс Челопеч и Български спортен тотализатор. Те могат да бъдат гледани в официалния YouTube канал на ТехноЛогика.

Вече две десетилетия HeRMeS® се развива в подкрепа на управлението на човешкия капитал на българските организации, осигурявайки им богат набор от функционалности и надеждна поддръжка. Системата предоставя ползи както за самата организация, така и за нейните мениджъри, специалисти по УЧР и разбира се служители. HeRMeS покрива дейностите и процесите в цялата фирма и я подпомага при взимането на ефективни решения на всички нива на управление. Софтуерът отговаря за целия управленски цикъл, свързан с набирането, оценката и развитието на човешкия капитал и осигурява високо ниво на защита на данните.
  • Прес съобщения