ТехноЛогика стартира сътрудничество с един от лидерите в областта на 3D сканирането

4 апр 2016
ТехноЛогика стартира сътрудничество с един от водещите световни доставчици в сферата на 3D оптичните измервателни технологии – канадската фирма Creaform. ДиТра, CAD/CAM център на ТехноЛогика, от години предлага услугата 3D сканиране, разпознавайки в нея изключително полезно решение за своите клиенти.

В резултат на новото партньорство българската софтуерна компания и нейният CAD/CAM център продължават да допълват изграденото от тях многообразие от решения в полза на българските фирми. Вече повече от 25 години ДиТра подпомага индустриалните компании в тяхното технологично развитие, осигурявайки им комплексни решения за проектиране, симулации, техническа комуникация, цялостно управление на инженерната дейност, управление на машини и индустриални роботи и 3D принтиране от водещите световни доставчици SOLIDWORKS, Delcam и Stratassys.

3D сканирането служи за събиране на информация за формата, размера и външния вид на физически обекти. Чрез него получените данни могат бързо и прецизно да се прехвърлят в компютър, където да се комплектоват в 3D модел. По този начин потребителите печелят време поради отпадането на необходимостта от изграждане на виртуални модели от нула по предварително зададени данни. Веднъж вкарани в компютър, детайлите лесно могат да бъдат коригирани и впоследствие изработени с помощта на 3D принтери.

Триизмерното сканиране е изключително ефикасно при анализиране на обекти с малки детайли и сложни форми, но може да се използва успешно и за сканиране на по-големи обекти като водопроводи, с цел да бъде открита появата на корозия или друг вид нередности.

ТехноЛогика е единственият български партньор на Creaform и има правото да разпространява пълната гама от продукти на канадската компания, в чието портфолио са включени портативни 3D скенери, координатни измервателни машини и скенери с прикачени роботи. Българската фирма е оторизирана да предлага тези продукти и в Сърбия, където през 2015 г. разкри свой офис, развиващ дейност в сферата на 3D принтирането, инженерното проектиране и симулации. ТехноЛогика е представител на Creaform още за Македония, Черна гора, Хърватия, Босна и Херцеговина и Косово.
  • Продукти и услуги
  • Прес съобщения