Престижно отличие за ДиТра от SOLIDWORKS World 2016

8 февр 2016
По време на тазгодишното издание на най-голямото и авторитетно CAD/CAM събитие в света SOLIDWORKS World CAD/CAM центърът на ТехноЛогика, ДиТра, получи поредното високо признание. Фирмата бе отличена с първа награда в категорията „Възобновяване на абонаменти за поддръжка“ в рамките на EuroMed региона, където попадат страни като Италия, Турция и Израел.

Отличието е за юбилейната за ДиТра 2015-та година, в която бе отбелязана 25-тата годишнина на фирмата. През изминалия четвърт век с прецизна и отговорна работа CAD/CAM центърът извоюва доверието на многобройните си клиенти, а доказателство за това е високият брой възобновени абонаменти за поддръжка. ДиТра се е утвърдила като ценен помощник на индустриалните фирми в България в тяхното технологично развитие, осигурявайки им комплексни решения за проектиране, симулации, техническа комуникация и цялостно управление на инженерната дейност. Сред основните направления на ДиТра е и 3D принтирането, където българската компания си партнира с водещия световен производител на 3D принтери Stratasys.

Тази година мащабният форум SOLIDWORKS World, проведен от 31-ви януари до 3-ти февруари в Далас, Тексас, посрещна рекордните 8000 гости. В рамките на 4-те дни те имаха възможността да научат новостите от света на най-добрия софтуер за инженерно проектиране, избирайки измежду 300 разнообразни лекции.

Най-сериозен интерес сред аудиторията предизвикаха новите разраработки SOLIDWORKS Visualize – инструмент за лесно създаване на анимирано и интерактивно съдържание, както и продуктът за механичен дизайн SOLIDWORKS Xdesign, който е клауд-базиран и може да се стартира от всеки лаптоп или мобилно устройство. Други продукти, обрали овациите на публиката бяха SOLIDWORKS PCB за проектиране на печатни платки и предназначеният за деца SOLIDWORKS Apps for Kids, който ще предостави на най-малките възможността само с няколко кликвания на телефона си да създават триизмерни модели на всичко от заобикалящата ги среда.

ДиТра традиционно е сред отличниците на SOLIDWORKS, след като през 2015 г. българската компания получи наградата “SOLIDWORKS Club 100%”. Тя се връчва на фирмите, изпълнили всичките си продуктови цели за предходната календарна година. Тогава ДиТра единствена от представителите на EuroMed региона успя да постигне това.
  • Прес съобщения