ГИС Алианс България отбеляза Световния ГИС ден за 2015 г.

19 ноември 2015
На 18 ноември ГИС АЛИАНС България, обединяващ компаниите ТехноЛогика, Мапекс, Датекс, Дейтамап, Битмап и ГАП консулт, отбеляза Световния ГИС ден със семинар и празничен коктейл. Събитието се състоя в модерния хотел Sense, където гостите имаха възможността да се насладят на панорамна гледка към нощна София от 9-ия етаж.

Над 120 представители на ГИС обществото проследиха презентациите под мотото „Многообразието на ГИС“. Бяха представени редица успешни проекти, реализирани с различни ГИС платформи: TOBEL, Luciad, TIMS, MapInfo, BGmaps и, разбира се, open source системи. Сред организациите, които представиха своя опит бяха Военно-географската служба на МО и Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Национален парк „Пирин“, асоциация „Интерактивна България“ , Асарел –Инвестмънт“ и др.

Академичната общност в лицето на МГУ „Иван Рилски“, УАСГ и СУ „Св. Климент Охридски“ също разказа за постиженията си в областта на ГИС: използването на безпилотни летателни системи при осигуряване на пространствена информация и за ГИС като неформален образователен подход.

Разнообразните презентации и демонстрации предоставиха възможност на участниците в семинара да видят и сравнят различни ГИС решения, приложими, както в частния сектор, така и в държавни организации. Членовете на ГИС АЛИАНС България смятат, че за потребителите на ГИС е полезно и важно да познават многообразието им, за да изберат най-подходящата за тях платформа.

По време на коктейла бе отбелязана и първата годишнина на ГИС АЛИАНС България. Компаниите ТехноЛогика, Мапекс, Датекс, Дейтамап, Битмап и ГАП консулт доказаха, че могат да превъзмогнат конкуренцията помежду си и да се допълват по отношение на своите компетенции и услуги.
  • Продукти и услуги
  • Прес съобщения