XVI-та среща на приятелите на ДиТра

8 юни 2015
CAD/CAM центърът на ТехноЛогика, ДиТра, отбеляза своя 25 годишен юбилей по време на традиционната Среща на приятелите на ДиТра, която се проведе от 5 до 7 юли в курорта Албена. Тази година най-голямото и авторитетно CAD/CAM събитие в България събра над 160 представители на индустриални фирми от България и Македония, както и 40 студенти, които имаха възможност да осъществят контакт с потенциални работодатели.

При откриването на срещата, Цветан Стоянов, директор на ДиТра, сподели постиженията на екипа през 2014 г., която беше изключително успешна. Фирмата беше единственият риселър от регион Euromed, (Балканите и Средиземноморието, вкл. страни като Турция, Италия и Израел) който получи отличието „SolidWorks Club 100”. Delcam от своя страна отличи ДиТра като „Най-бързо развиващият се риселър за 2014 г. “

Специални гости на събитието бяха регионалният търговски мениджър на SolidWorks Марко Газето, управляващият директор на Dassault Systemes за регион Euromed Гуидо Поро и мениджърът „Развитие“ на Delcam за Европа Шан Рибчестър.

Както винаги тридневната семинарна програма беше изпълнена с интересни презентации и демонстрации. Клиенти на ДиТра с внедрявания на различни продукти от портфолиото на SolidWorks, Delcam и Stratasys разказаха на аудиторията за резултатите от тяхното използване, а експертите от ДиТра демонстрираха възможностите на софтуерните средства.

Главният конструктор на ТЕСИ Красен Крумов представи как проектират новите си продукти с помощта на SolidWorks, a Иван Станоев и Виктор Хаджийски от Аурубис България акцентираха върху използването на SolidWorks Simulation като инструмент за анализ при решаването на различни задачи, както и като средство за споделяне на идеи и знание в инженерния екип.

Все повече фирми от Македония избират да проектират и произвеждат своите изделия с помощта на модерните софтуерни средства, предлагани от ДиТра. Тази година представители на Johnson Matthey разказаха за поредното си внедряване на PowerMILL и петгодишното си партньорство с CAD/CAM центъра на ТехноЛогика.

ДиТра, която има 19 годишен опит в различните приложения на 3D принтирането и е официален представител на Stratasys, наскоро снабди българската фирма Датекс с авангардния принтера Objet Eden 350V. Станислав Дерекьовски, търговски директор на Датекс представи как използват неговите предимства в производството на своите изделия.

Изключителен интерес предизвика и презентацията на Български монетен двор, където наскоро беше внедрен софтуерът ArtCAM за моделиране и проектиране на възпоменателни монети, държавни ордени и отличия и др. Освен това, специално за събитието, представителите на дружеството бяха донесли колекция от редки монети, която участниците имаха възможност да разгледат и докоснат.

Четвъртвековният юбилей на ДиТра бе отбелязан с гала вечеря на брега на морето, съпроводена от великолепните изпълнения на квартет „Destiny” и група „Петте сезона“. По време на церемонията бяха раздадени и традиционните отличия на ДиТра за клиентите с най-високи постижения в използването на 3D технологиите. Кулминацията на вечерта бе впечатляващата заря, която оцвети небето над морския бряг.
  • Продукти и услуги
  • Прес съобщения