Ученици от Враца се запознаха с професията на програмиста

1 юни 2022
Ученици от 11А клас на Професионалната техническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров" в град Враца бяха на гости в офиса на ТехноЛогика, за да се запознаят отблизо с професията на програмиста.

Йонко Терзиев, ръководител на направление "Разработка на софтуер", представи дейностите на компанията и приложното поле на нашите решения.

Мирослав Маринов, старши консултант „Софтуерни разработки“,  им разказа с какво се занимават (и с какво не) програмистите и как работата им може да спаси буквално човешки живот.

Георги Георгиев, координатор ИТ проекти, им показа една от последните ни разработки за държавната администрация – софтуерно решение за реакция при спешни повиквания на службите за противопожарна защита, а Васил Крумов - с последните новости около 3D принтерите и тяхното приложение у нас, включително в медицината.

Това не е първият ангажимент на ТехноЛогика в подкрепа на специализираното средно образование по иформационни технологии. Компанията ни инициира и подкрепи създаването на национална програма „ИТ бизнесът преподава“, която цели да постигне по-силно и тясно взаимодействие между ИТ бизнеса и училищата. С нея МОН и ИТ асоциациите в България целят повишаване качеството на преподаването и формирането на знания и умения в областта на информационните технологии и дигитализацията на професиите. Успехът на „ИТ бизнесът преподава“ даде увереност на МОН включи в нея фирми от други сектори и през 2021 година премина под името  „Бизнесът преподава“.

ТехноЛогика продължава да е партньор и член на настоятелството на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.
  • Продукти и услуги
  • Социална отговорност