ТехноЛогика търси новите си стажанти

13 май 2022

Около двадесет талантливи младежи ще получат възможността това лято да се учат от ИТ професионалисти и да работят по реални проекти в рамките на стажантската програма на ТехноЛогика.

За 26-а година българската софтуерна компания, която предлага работещи ИТ решения в почти всички сфери от обществения живот, набира стажанти, които да обучи в тънкостите на програмирането. Програмата традиционно се радва на голям интерес от страна на студентите поради доказаните ползи и резултати за преминалите през нея.

„Създадох фирмата, за да запазя натрупаното ноу-хау и капацитета в лицето на мои колеги, изградени специалисти, в тежките времена, а на следващия етап – тази цел се разви в по-голямата и благородна – да създадем школа за професионалисти“, обяснява мотивацията си Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика.

След специализирано обучение по подбрани технологии през първите седмици стажантите започват да работят с подкрепата и напътствията на своите ментори. Те управляват персонализираната програма на младежите и с грижа и професионализъм ги включват в реални проекти, без да това да внася риск в тяхното изпълнение. Младите ИТ специалисти участват като пълноценни членове на екипите, не само в реализацията, но и в процеса на взимане на решения, знаят останалите алтернативи и защо е избрана една от тях.

Някои от тях след края стажа ще получат предложение за постоянна работа, съобразена с програмата им в университета, за да могат да завършат образованието си.

„Според мен ТехноЛогика е една от най-добрите фирми за стартиране на кариера като програмист. Тук се научих да задавам въпроси и разбрах, че нещо като "глупав въпрос" няма. Радвам се да работя в просперираща и иновативна българска фирма, която подпомага развитието на средния и големия български бизнес. Екипът, с който работя, е изпълнен с професионалисти и готини хора, които винаги са готови да ти помогнат“, казва нашият млад колега Симеон Бакалов, който миналата година завърши стажантската програма и остана да работи при нас.

• Продукти и услуги
  • Социална отговорност