Огнян Траянов: „Това значи да си лидер – да водиш в трудните моменти, а в успехите да отстъпиш назад“

29 юни 2021
„Това значи да си лидер – да водиш в трудните моменти, да си напред, а в успехите да отстъпиш назад и да дадеш възможност на своите съмишленици да се радват на успехите“. Това заяви Огнян Траянов, изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН по време на международния „Форум на лидерите“. Дигиталната двудневна среща, организирана от Глобалния договор на ООН, събра представители на отговорния бизнес и организации от цял свят.

Българската перспектива за втора поредна година бе представена в самостоятелна дискусионна сесия „Стратегически партньорства за устойчивост, въздействие и доверие“. Фокус на срещата бяха актуалните теми, разпознати като особено важни от Българската мрежа и отговорния бизнес, как заедно чрез колективни действия можем да ги адресираме и най-вече кои са необходимите партньори – за да можем да постигнем оптимален резултат в полза на обществото.

Участие в панела взеха още доц. Атанас Георгиев, декан на Факултета по икономика и бизнес администрация на СУ „Св. Климент Охридски“, Евгения Пеева-Кирова, зам-министър на образованието и науката, Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause. Дискусията бе модерирана от журналиста от Bloomberg TV Bulgaria - Христо Николов.

„Със сигурност изключително важно е бизнесът и институциите да си сътрудничат, да се слушат един друг и да си помагат в адресирането на актуални горещи краткосрочни, но и на дългосрочните предизвикателства.“, посочи Евгения Пеева-Кирова, зам-министър на образованието и науката

Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация Bcause сподели следното: „Имаме инфраструктура за правене на промяна и вече сме европейска държава със силно гражданско общество, въпреки неговата хронична недофинансираност и карането на мускули, доброволчество и дарителство в нашия сектор. Гордея се с това... Влизаме в партньорство със своя актив, но излизаме по-богати, по-научили нещо заедно един от друг.“, сподели тя.

„Един бизнес факултет няма как да работи ако няма директна връзка с бизнеса, защото не искаме нашите студенти просто да имат диплома по нещо, а искаме да знаем, че те ще бъдат успешни, ще се върнат после нашия Alumni, ще споделят опит със следващите и по този начин ще осигурят повече добавена стойност за обществото… Точно тази устойчивост на връзката между настоящи, завършили студенти и бизнес, е тази, която осигурява устойчивост на другите проекти и инициативи“, заяви доц. Атанас Георгиев.

Цялата дискусия можете да откриете на линка тук: https://tinyurl.com/4bnrdyat
  • Социална отговорност