ТехноЛогика завоюва две първи места в турнирите от „Игри за добрини“

17 юни 2021

За пета поредна година ТехноЛогика се включи в инициативата „Игри за добрини“, организирана от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН. Проектът цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд.

Поради епидемичната обстановка през 2021 г. изданието на „Игри за добрини“ за първи път се проведе изцяло в дигитален формат. Отборите на ТехноЛогика взеха участие в трите онлайн турнира, а именно: Counter Strike: Global Offensive, шах и FIFA2020 за PlayStation 4. В два от тях, Counter Strike и FIFA, екипът на компанията завоюва първо място и по този начин спечели финансова подкрепа за „Белошипата ветрушка – малкото соколче в помощ на хората“. Видът до скоро бе изчезнал от България. Благодарение на дейността на „Зелени Балкани“ белошипата ветрушка се завърна у нас. Тази дребна птичка е помощник на хората в борбата с неприятелите в селското стопанство, защото храната й е изцяло насекоми и дребни гризачи – скакалци, щурци, мишки. Днес организацията има нужда от подкрепа за опазването на вида и създаването на нови местообитания.

„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“ в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие и по точно Цел 3 - „Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти“.

• Социална отговорност

Директор Комуникации