Как Огнян Траянов превърна ТехноЛогика в една от най-големите ИТ компании в България

6 ноември 2020
сп. Forbes

Снимка: Дилян Марков

„Аз искам да имам свободата да казвам това, което е според моята съвест, независимо дали ще доведе до изгода.“, споделя пред Forbes България Огнян Траянов - основател и изпълнителен директор на ТехноЛогика.

Пред изданието той разказва историята на компанията от указ 56 до превръщането й в една от най-надеждните IT фирми в България. „Просвещавай, за да генерираш търсене, а не чакай клиентите да те потърсят.“ е стратегията на Траянов през годините. „Всеки предприемач трябва да има визията да вижда възможността. За разлика от онези, които виждат само свободна ниша, аз имах своя кауза: да развивам ТехноЛогика.”, разказва за пътя към успеха той.

“Искаме да бъдем българска фирма. Това не значи, че искаме да сме само на българския пазар.”, заявява изпълнителният директор на ТехноЛогика. Той смята да излезе на чуждестранните пазари директно, използвайки SaaS модела. Затова и инвестира в облачното решение за управление на човешките ресурси за малък и среден бизнес HeRMeS eXpress, което бе анонсирано през 2019 г.

Какво още разказва предприемачът Огнян Траянов, който е лице на корицата на октомврийския брой на списанието, прочетете ТУК
  • Публикации

Директор Комуникации