TechnoMagicLand на 2 години

23 юни 2020

На 23 юни интерактивният детски център за наука и технологии, създаден от ТехноЛогика, отбелязва своя 2-ри рожден ден. За този период той се превърна в любимо място на деца, родители и учители, където винаги можеш да научиш нещо ново за природните науки и технологиите и да се забавляваш и състезаваш с приятели.

27 000 посещения от откриването на TechnoMagicLand (TML) отчита специално създадената информационна система, която е уникална за този вид центрове и дава възможност да се следят постиженията на децата на различните експериментални станции. Използването на “учене чрез правене” и игровия елемент привлякоха 14 училища, които провеждат учебните си часове на територията за любопитковци.

Дори през времето на социална изолация и невъзможност за посещения на място, TechnoMagicLand прояви гъвкавост и отговори на предизвикателствата, като продължи да разкрива тайните на науката чрез инициативата “TechnoMagicLand у дома”. Всеки уикенд в продължение на 3 месеца бяха излъчени на живо 32 епизода с експерименти, лекции и интервюта, които достигнаха безплатно до деца и техните родители.

Във времето на дистанционно обучение екипът на Центъра засне 30 видеоклипа на атрактивни експерименти, които допълват, илюстрират и обясняват учебния материал по природни науки, и са на разположение на учители и ученици.

TechnoMagicLand е кауза, породена от предизвикателствата пред образователната система и нуждата от иновативен подход, за да събудим интереса към STEM у подрастващите. Кауза, в която ние инвестирахме и продължаваме да инвестираме време, усилия и средства, показвайки проактивното отношение на бизнеса към проблемите на обществото. Надяваме се този добър пример да бъде разпознат и последван.”, споделя Огнян Траянов, вдъхновител на идеята за TechnoMagicLand и изпълнителен директор на ТехноЛогика. “В проекта TML има планирани още много интересни, различни и иновативни елементи, които ще донесат мащаб, за да може повече деца да се докоснат до магията на науката и технологиите и да ги обикнат.”, разкрива за бъдещето на центъра той.

TechnoMagicLand е проект на софтуерната компания ТехноЛогика, която инвестира над 750 хил.лв. в създаването му. Партньор в реализацията е София Тех Парк, които предоставиха 1400 кв. м. от сградата “Експериментариум”, на които са разположени 50 експериментални станции, учебни зали, лаборатория. ТехноЛогика всяка година продължава да инвестира по 160 хил.лв. в Центъра.

Като оценка и признание за модела на реализация и устойчивото развитие на TML, ТехноЛогика получи приза в категория „Най-добра дарителска програма“ на годишните награди “Най-голям корпоративен дарител 2019”, организирани от Български дарителски форум. Годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите също отличиха ТехноЛогика като „Инвеститор в знанието“ заради създаването на интерактивния детски център за наука и технологии.

Въпреки неочакваната ситуация през тази година, TechnoMagicLand вече е отворен за малки и пораснали любопитковци, при спазване на всички противоепидемични мерки. А от 29 юни започват и нашите летни ваканции за деца между 9 и 12 г.

Пожелаваме си една вълнуваща и успешна следваща година!

• Прес съобщения

Директор Комуникации