Гимназисти гостуваха на ТехноЛогика по националната програма "Обучение за ИТ кариера"

14 февр 2020

В Развойния офис на ТехноЛогика ученици от различни гимназии се срещнаха с експерти от компанията, които им разказаха повече за професионалния живот и развитието на ИТ специалистите. Събитието се проведе в рамките на националната програма "Обучение за ИТ кариера".

Гимназистите научиха какво е да създаваш системи, до които всеки гражданин се докосва, как твоят труд може да спаси човешки животи и защо най-важното в професията на програмиста e да се учи постоянно. Киберсигурността и предизвикателствата, пред които специалистите в тази област се изправят всеки ден, също предизвика голям интерес у подрастващите.

На въпроса колко от вас искат да се занимават с ИТ всички гимназисти отговориха положително, като в края на събитието проявиха голям интерес към стажантската програма на ТехноЛогика, която ще бъде открита за тази година съвсем скоро.

По същата програма пък в началото на февруари експерт по разработка на софтуер от компанията представи професията пред близо 40 дванадесетокласници от СофтУни Светлина - гимназия за дигитални умения. В края на месеца ще се проведе една среща с гимназисти в Развойния офис на ТехноЛогика.

Националната програма "Обучение за ИТ кариера" е формат за обучение за младежи от цялата страна, които имат интерес към програмирането и други ИТ професии. Обучението е предназначено за ученици в средни училища, профилирани гимназии и професионални гимназии, които не се обучават по тази професия.

• Социална отговорност