ТехноЛогика се включва в Националната програма "ИТ бизнесът преподава"

26 септ 2019
Специалисти от 23 ИТ компании, сред които и ТехноЛогика, ще си партнират с над 50 училища от цялата страна по Национална програма "ИТ бизнесът преподава". Целта на инициативата е да се подобри взаимодействие между бизнеса и средното образование.

Колкото и добре да са подготвени учителите, при това темпо на новопоявяващи се технологии, е необходимо да им осигурим актуализация на знанията. А запознаването с проекти на бизнеса, ще има даде примери, които да използват в преподаването. Като цяло програмата подпомага практическата ориентация на образованието.", сподели Огнян Траянов, председател на БАИТ и изпълнителен директор на ТехноЛогика, по време на събитие за срещи между компаниите и училищата, което се проведе в ТехноМеджикЛенд.

За учениците, които се обучават в областта на информационните технологии, е изключително важно да имат непосредствена връзка с ИТ сектора.“ Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на информационния ден. По думите му влизането на компютърни специалисти в училище ще помогне на учениците да придобият необходимите компетентности, за да се развиват в тази област.

По програма "ИТ бизнесът преподава" ще се организират семинари в училищата, учители ще посещават ИТ фирми и ще се подпомага обучението на учениците. Областите, в които ТехноЛогика е изготвила програми по трите модула, са киберсигурност, 3D решения и разработка на софтуер.

Програмата стартира в началото на тази учебна година. Все още могат да кандидатстват всички училища, като проектите се подават до 21 октомври.

Може да свалите цялата програма на ТехноЛогика ТУК.