ТехноЛогика отново е „Инвеститор в знанието“

27 февр 2019

Българската софтуерна компания спечели престижното отличие със създадения от нея интерактивен детски център за наука и технологии TechnoMagicLand, в конкуренция с 28 проекта на Наградите за отговорен бизнес 2018, организирани от БФБЛ. Наградата „Инвеститор в знанието“ е третата такава за ТехноЛогика. Сред предходните наградени нейни проекти бе програмата „Инженерното образование – солидно и работещо“, която допринесе за качествена промяна на обучението в инженерните специалности в десет технически университети и техните филиали в България и Македония.

Зам.-министърът на образованието и науката г-жа Деница Сачева връчи наградата на г-н Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика, който я прие с думите:

„…Българският отговорен бизнес не разбира корпоративната социална отговорност само като дарения, въпреки че сме вложили 1% от приходите ни в продължение на пет години в този център. По-важното е, че инвестирахме труда на наши колеги и капацитета на фирмата да разкрива корените на проблеми и предизвикателства, а именно ниския интерес към STEM в училищата, прогимназиите и гимназиите и университетите и да търсим иновативно решение за България и Европа. Дано да сме вдъхновили нашите колеги и конкуренти, с които, когато става дума за образование, всички заедно сме добронамерени инвеститори в знание.“

Мисията на TechnoMagicLand е да запали искрата на интереса към технологиите и природните науки у подрастващите, използвайки учене чрез преживяване. Той е предназначен за деца на възраст 7-14 г. и техните родители. Чрез специално проектирани и изработени станции за интерактивни експерименти се дава възможност за изява на естествения стремеж на децата към опознаване на света. А уникалната за подобни центрове информационна система разпалва вродената страст към състезания. Част от посещението в TechnoMagicLand са и атрактивните демонстрации от различни области на науката, които се провеждат всекидневно в определени часове. Предлагат се и работилници и курсове, които превръщат запалената искра на любопитство в трайно пламъче на интерес у бъдещите инженери и иноватори. В тях те се запознават с основите на техниката, автомобилостроенето, разработката на игри и приложения и други.

Груповите посещения на ученици и учители в TechnoMagicLand са допълващо изживяване и практическа илюстрация на наученото в класната стая. В интерактивния център има възможност и за провеждане на учебни часове по природни науки и ИТ с използване на експерименталните станции и специално подготвени демонстрации.

TechnoMagicLand се намира в София Тех Парк, сграда „Експериментариум“ и е отворен за посетители от вторник до неделя, от 10 до 19 часа. За повече информация: www.technomagicland.com.

• Социална отговорност