ТехноЛогика представя експертиза в защитата на личните данни в три конференции

18 септ 2017
ТехноЛогика ще сподели знанията и опита си по отношение на новия Европейски регламент за защита на личните данни (GDPR) в три конференции в рамките на няколко седмици. Още през 2016 г. софтуерната компания проведе първия семинар по темата в България и вече подпомага ЧЕЗ и СИБАНК в процесите по внедряване на регламента.

Първото събитие от календара се организира от Oracle и ще премине в партньорство с ТехноЛогика. То ще се проведе на 20 септември и цели да разясни на организации от всички сектори кои са трудностите при посрещането на новия регламент и как те могат да бъдат преодолени.

В рамките на конференцията специалисти от Oracle ще покажат решения за сигурността на данните, а Борис Борчев, PhD, ръководител направление „Бизнес софтуер“ в ТехноЛогика и ще обърне внимание на важните моменти в проектите по внедряване на GDPR. Неговата презентация се базира на вече натрупан опит по такива проекти в България. Като Платинен партньор на Oracle ТехноЛогика доставя на многобройните си клиенти най-съвременните решения в сферата на бизнес софтуера. Ако желаете да се регистрирате за събитието, можете да го направите на следния имейл: mgeneva@technologica.com

На 5 октомври в София, сайтът за икономически анализи Economix организира конференция на тема „Новите правила за защита на личните данни“, чийто информационен партньор е БАИТ Форумът ще събере представители на ИТ и банковия сектор, администрацията и бизнеса. Лектор ще бъде и Ина Найденова, старши консултант „Софтуерни разработки“ в ТехноЛогика, която ще разясни какви технологични мерки трябва да вземат ИТ отделите, за да спазват Регламента за защита на личните данни на ЕК. Програма и регистрация за събитието: тук.

На 6 и 7 октомври в София ще се проведе поредното издание на Балканската конференция на бизнес анализаторите. Участие в нея ще вземат представители на Международния институт по бизнес анализ (IIBA) от България, Австрия, Румъния, Унгария, Сърбия, Словения, Украйна и Турция. Целта на конференцията е да предостави възможност на бизнес анализаторите в Източна Европа за обмен на знания и опит. ТехноЛогика, която е оторизиран учебен център на IIBA, ще се включи в събитието с презентация на тема „Предизвикателствата пред бизнес анализаторите при внедряването на новия регламент за защита на личните данни „ЕС 679/2016“. Лектор ще бъде отново Борис Борчев. Научете повече информация за събитието.

Регламентът ще влезе в сила през май 2018 г. и ще доведе до драстични промени в начина, по който се използват личните данни на гражданите на страни в Европейския съюз. Ролята на бизнес анализаторите е от съществено значение за успешното внедряване на новите изисквания.
  • Продукти и услуги