ТехноЛогика се включи в честванията на Световния ден на околната среда

8 юни 2017
И тази година ТехноЛогика приложи на практика своята загриженост към природата, присъединявайки се към честванията на Световния ден на околната среда (5-ти юни), преминал под надслов „В едно с природата“. Той насочи вниманието на жителите на Земята към необходимостта от сближаване на човека и природата и припомни, че природата – това сме и ние, хората.

ТехноЛогика отбеляза събитието в неделя, 4-ти юни, заедно с останалите фирми-членки на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД), като се фокусира върху сближаване чрез опознаване. Мотото на инициативата бе „Тайните на градските градини“ и отведе служителите на компаниите от Мрежата дълбоко в недрата на града. Те не се насочиха към бягство от забързаната столица, а потърсиха зеленината именно в нея. Затова се впуснаха в образователни разходки в два емблематични градски парка – Борисовата и Докторската градини.

Ентусиазираните участници се докоснаха до природата такава, каквато не я бяха виждали досега. Водени от опитните преподаватели по Дендрология в Лесотехническия университет Момчил Панайотов и Евгени Цавков, гостите бяха посветени в големите тайни на малките градски оазиси. Оказа се, че обикновеният парк крие повече тайни, отколкото предполагаме. Докторската градина, например, е била ботаническата градина на София в края на 19-ти век. Тя пази няколко вековни дървета и в нея се срещат изключително разнообразни видове: гинко, махония, макалеб, софора, тис, няколко вида кипарис, каталпа и много други.

ТехноЛогика традиционно отбелязва 5-ти юни, за да напомни колко важно е да сме активна страна в опазването на околната среда. Тази година, освен към образователните разходки, софтуерната компания се присъедини и към конкурса на БМГД на тема „Преоткрий твоята природа“. В него служителите на фирмите-членки описаха своето най-съкровено преживяване сред природата, за да помогнат и на други да открият нейната магия. ТехноЛогика проведе вътрешен конкурс за своите служители и възнагради автора на най-добрата творба с ново "зелено" приключение - полет с парапланер.

ТехноЛогика има зад гърба си множество проекти, насочени към опазване на планетата Земя, сред които почистване на тревни площи, облагородяване на градинки и участие в кампании срещу бракониерството, замърсяването и др.

Галерия от мероприятията ще откриете тук.

Специално видео, посветено на събитието, бе създадено от партньора на инициативата Radio Family. То бе излъчено за първи път по време на премиерата на Сборника с най-добрите разкази в конкурса "Преоткрий твоята природа". Три от десетте творби са дело на служители на ТехноЛогика.
  • Социална отговорност