Първи турнир по петанк за служителите на ТехноЛогика

1 май 2017
Работният ден на 28 април приключи по нетрадиционен начин за служителите на ТехноЛогика, тъй като бе съпроводен от първия турнир по петанк на софтуерната компания. Домакин на спортното мероприятие бе Развойният офис на фирмата, който разполага с открито игрище за един от любимите спортове на французите. Френската тематика бе продължена с дегустация на популярни френски вина - отлично съчетание с играта петанк.

Атрактивното събитие предложи оспорвани двубои, изпъстрени с прецизни удари, майсторски избивания и разбира се случайни попадения право в целта. Турнирът се проведе във формат от две фази с директна елиминация, последвани от финална група с трите най-добри отбора.

Отборите не отстъпваха и сантиметър и често се налагаше съдийско решение да определи чия топка е по-близо до целта. Разлики от 1-2 мм имаше толкова често, че в един момент спряха да правят впечатление на зрителите. Въпреки близките резултати, спортсменството бе на почит, както подобава на този аристократичен спорт. Качеството на игра постепенно се покачваше и по време на финалите то достигна връхната си точка. Публиката се наслади на един истински спектакъл, а за победителите, освен удовлетворение, имаше и тематични награди – магнити, които улесняват събирането на топките.

Високото майсторство, демонстрирано от участниците в турнира доказа, че ТехноЛогика разполага с подготвени играчи и на този спорт освен на превърналите се в традиционни за фирмата футбол, волейбол и тенис на маса.

Петанк набира все по-голяма популярност в България, но все още са малко местата, на които може да се практикува. ТехноЛогика изгради игрището за своите служители в края на 2015 г. и от тогава то им носи отдих и забавление. Софтуерната компания непрекъснато инвестира в удобства за своите служители. Като част от борбата със застоялото ежедневие нейните офиси разполагат с работни места с грижа за здравето и масажен стол.

Снимки от събитието разгледайте в галерията.
  • Социална отговорност