ТехноЛогика подкрепи Burgas Game Jam 2017

23 ян 2017
Третото издание на хакатона Burgas Game Jam се проведе между 19 и 22 януари и събра креативни личности от цялата страна, които имаха само две денонощия, за да създадат прототипи на дигитални и настолни игри. Краткият срок е зададен с идеята, че притиснати от времето състезателите ще проявят кретивност, за да изработят малки, но иновативни игри.

ТехноЛогика подкрепи събитието, предоставяйки очилата Oculus Rift и контролера Leap Motion. Чрез тях участниците се потопиха във фантастичния свят на виртуалната реалност, а представители на бургаския офис на софтуерната компания им показаха как се създават подобни игри.

Темата на тазгодишния форум бе „вълни“. Веднага след нейното оповестяване играчите сформираха отбори и заедно твориха в рамките на 48 часа. След изтичането на този срок се проведе традиционното игрално парти, по време на което новосъздадените игри бяха изпробвани и оценени. Пълното класиране ще откриете тук.

Burgas Game Jam е част от Global Game Jam - най-голямото събитие за разработка на игри в света. Освен в Бургас, в България събитието се проведе още в София, Пловдив, Варна и Габрово.
  • Социална отговорност